(Novum) – In een internationaal gecoordineerde actie in Nederland, Duitsland en Bulgarije heeft de politie drie vrouwen bevrijd uit de gedwongen prostitutie. Een van hen is een Bulgaarse vrouw, die ernstig was mishandeld. De anderen hebben nog geen aangifte gedaan. De politie pakte drie broers uit Bulgarije op voor mensenhandel.

Een tip van de politie te Behrloo zette de recherche op het spoor van de verdachten. In samenwerking met de politie te Antwerpen had de politie begrepen dat een vrouw uit Roemenie tegen haar zin werd vastgehouden en vervoerd richting Duitsland.

De politie greep in toen een van de slachtoffers naar Duitsland, Frankfurt am Main werd gebracht door de verdachten. De politie onderschepte het transport in de buurt van de woning van de verdachte en daar werd het in elkaar geslagen slachtoffer aangetroffen. De verdachten werden opgepakt. De politie verrichte gelijktijdig meerdere aanhoudingen in Amsterdam. De verdachten zitten nog steeds vast en worden momenteel verhoord. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.